BANDREKOMMENDATION: SIGUR RÓS

image18
image2image2image2image2image2
GENRE: POST-ROCK / AMBIENT / EXPERIMENTAL
URSPRUNG: ISLAND

SIGUR ROS - GONG:

Ni som inte redan hört det isländska bandet Sigur Ros måste bara ge det ett chans. Det tar tid att tycka om, men när du väl börjat gilla det så är det den vackraste musik man kan tänka sig. Det finns så många dimensioner i varje låt, vid varje lyssning tycks man kunna hitta en ny känsla eller nya detaljer i bakgrunden.

Sången är på isländska och framförs av Jón þór Birgisson. Jag förstår inte ett ord av vad han sjunger, och det behövs inte heller. Hans röst är ljus och går i falsett, och det isländska språket låter jättevackert. De allra flesta låtar framförs på isländska, med undantag för låtar som har inslag av Birgissons egenpåhittade språk; hoppländska. Bandet beskriver språket så här: "it's of course not an actual language by definition (no vocabulary, grammar, etc.), it's rather a form of gibberish vocals that fits to the music and acts as another instrument.".

Den instrumentala biten är rätt svårbeskriven. Annorlunda, underlig och stökig. Mycket vackert.

För er som tycker att det här verkar som ett intressant band så finns det lite musikvideos och låtar att ladda hem gratis på Sigur Ros officiella hemsida. Jag önskar att jag lyckats intressera åtminstone ett par stycken av er läsare för detta band, och avslutar detta inlägg med musikvideon till låten Untitled #1


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0