THE LIBERTINES TILL READING

Riktigt häftigt att de ska gå ihop igen för att köra ett gig på Reading Festival. Dock ryktas det att de fått den nätta summan av 1,5miljon pund för det, så man får lite sellout känsla. Men enligt tidningar om detta gig blir lyckat ska de även ta andra gig i sommar, man får ju hoppas att det är ett riktigt försök att samla bandet igen.

Förövrigt är bandlistan till Reading som väntat väldigt imponerande band som Arcade Fire, GnR, Blink 182, The Libertines och Queens of the stone age för att nämna få.




Elias

SKIVA: MGMT - CONGRATULATIONS



MGMT's nya skiva har läckt ut på nätet, och bandet har nu gått ut på sin officiella hemsida med gratis Streamning av skivan. De säger också att de skulle vilja lägga ut den för gratis nerladning men inte fått det godkänt, antagligen av skivbolag och andra viktiga faktorer.

Efter bara en kort genomlyssning känns skivan väldigt annorlunda ifrån förra, men det betyder inte alls att det är dåligt. Jag tycker det mesta är väldigt bra och jag tror att det är en skiva som växer ju mer man lyssnar på den. Troligtvis kommer MGMT tappa alla "Kids" och "Time to pretend" fans nu på både ont och gott, men jag kommer fortsätta lyssna och uppskatta deras musik till fullo. Det känns som de kör Sin grej nu och inte försöka överträffa sig själva med massa hitmatrial, ett bra tecken på att de inte är något sellout band.

Lyssna på albumet här:
http://www.whoismgmt.com

Elias

Disco Ensemble - White Flag

Surfade runt som vanlig efter ny musik och kom över det nya finska bandet Disco Ensemble som lirar punkrock/hardcore. Tycker att det låter skit bra!

Kuriosa om videon är att trummisen bär bandet Masshysteri:s bandtshirt, bandet som jag tipsade om något inlägg ner.




Har inte lyssnat på så mycket musik från grannlandet mer än nått sleaze-rocksband som inte imponerat. Så om någon har ett het tips om ny finsk musik så skriv, tar emot allt.

//


BAND: THE CINEMATIC ORCHESTRA



Jag tittar ut genom mitt fönster och det ända jag ser är regn, mörker och tunga steg. Och plötsligt hör jag To Build A Home med The Cinematic Orchestra komma ur mina högtalare och inser att jag kommer avnjuta detta vid en solnedgång på en strand i Kroatien i sommar. Det är sådant som får en att hålla kvar huvudet högt, det kommer bli magiskt.





Elias

MASSHYSTERI



Måste tipsa om detta akustiska backstage klipp från Storsjöyran i sommaras med bandet Masshysteri, vars medlemmar har sina rötter från fantastisk Umeå och ligger på Denniz Lyxéns skivbolag Ny Våg.
The Vicious eller som dom nu heter Masshysteri sadlade om till att sjunga på Svenska för ett år sedan och släpper inom närmaste månaden sitt andra alster.
Jag tycker att deras musik är helt underbar. Kall, rak och sann.
Träffade för övrigt bandet efter en spelning i somras och jag blev förvånad över hur generösa dom var med att ta sig tid att prata. Trodde jag inte om ett band som haft europa/US turnér. Kudos till dom.




Myspace
Spotify

//

MARK LINKOUS

Igår kom en väldigt tråkig nyhet, Mark Linkous har tagit sitt liv. Han var en singer-songwriter men oftast mer känd som frontmannen i Sparklehorse. Mark var också en producent och har tex hjälpt Daniel Johnston och svenska A Camp.

“We are thankful for his time with us and will hold him forever in our hearts. May his journey be peaceful, happy and free. There’s a heaven and there’s a star for you.”


LÅT: THE ENEMY - THIS SONG IS ABOUT YOU



Ett trevligt Engelskt band som jag missat helt. Har faktiskt ganska lätt för att falla för band där sångaren har den speciella Engelska dialekten och The Enemy är sådant fall. Efter jag lyssnat igenom deras material är helt klart deras äldre grejer bättre, som det tyvärr oftast är nu för tiden. Mer hjärta och själ mindre pengar och karriär.
Detta är en lysande låt i vilket fall!


LÅTTIPS: DUNDERTÅGET - BARA TILL BESVÄR

Den förra Hellacopters-gitarristen Robert "Strängen" Dahlqvist och hans band Dundertåget är nu tillbaka med den ny släppta singel "Bara till besvär". Dundertågets andra platta "Dom feta åren är förbi" släpps den 21 April.


RSS 2.0