BAND: DEGREES



I samhället Tranås finns mer än skog och en kyrka, det finns också två stycken musiker vid namn Mikael Jacobson och Rickard Folke! De skapar musik som är väldigt melankolisk och fylld med känslor och nu är det dags för deras andra EP vid namn pt.3 att släppas. Det går att förlyssna på låtarna då de kommer släppa en låt varje fredag på deras Myspace under fem fredagar framöver. Lyssna gärna in er på deras första självbetitlade EP på spotify sålänge!

Spotify
Myspace

LÅTTIPS: K'S CHOICE - TIRED



"life is easy when you fake it"
En låt med K's Choice som jag inte riktigt har "hittat" förrän ganska nyligt.
Hur kan man inte älska pianot i denna låt?

Får be om ursäkt för den dåliga videon, jag hittade ingen officiell musikvideo.

Eric

BAND: BROKEN BELLS



Fick ett tips om detta bandet häromdagen och wow vilket tips!
Bandet består av James Mercer sångaren i The Shins och Danger Mouse(Brian Burton)
som är en av grundarna till Gorillaz och en producent till en rad stora artister. De gick ut i september förra året att det börjat ett samarbete så de har än så länge endast släppt två låtar ifrån det självbetitlade albumet som släpps 9 mars "The high road" och "Vaporize", de har än så länge hållt en ganska låg profil men jag tror att deras musik faktiskt kan locka en ganska bred publik. Så håll utkick i Mars för antagligen ett riktigt bra album!



1900



Christian Gabel's debutalbum och soloprojekt 1900. Andra känner nog mer igen honom som trummisen i Thåström eller Bob hund men detta är något helt annat och nytt. Med hjälp av en eller flera gamla tandbergbandspelare har han skapat olika ljudfragment som sedan blivit till hela låtar. Hela skivan har en genomgående gammal och genuin ljudbild med massa sprak och knaster vilket jag tycker är underbart. Mitt favoritspår på skivan är "En gång ägde vi hela jorden".



JOHN RALSTON



Sångaren i det amerkanska rockbandet Lagends Of Rodeo har efter bandet lades på is kört sitt egna race. Hans debut-album som han släppte helt själv innehåller många fina bitar. Dessvärre är det andra albumet ganska olikt hans första, lite för öveproducerat och han har fallit mer i radio-rock facket. Men lyssna gärna in er på hans debutalbum nedan! Jag tycker "No One Said It Was Easy" och "When We Are Cats" är två givna favoriter.

John Ralston – Needle Bed


Musikvideo för "Gone Gone Gone" som även släpptes som singel.


BAND: THE AMARYLAS



Ett trevligt band som jag fastnat för. De härstammar ifrån London och man hör klara influenser ifrån de stora banden så som Beatles, Velvet Underground och The Libertines. Jag tror personligen att de kan slå igenom stort, för soundet är helt klart något som passar för stordåd. Det är väl bara en tidsfråga innan något större skivbolag hinner snapa upp dom.

Lyssna gärna in er på deras myspace. (Fanns tyvärr inget på youtube)


http://www.myspace.com/theamarylasband

RSS 2.0